vad jag gör

Kan tänkas att Elisif är David Lettermans och Oprah Winfreys okända dotter…?
Sagt med platonisk kärlek och stor respekt!
— Dan Nyman, marknadsstrateg, Teknikföretagen

MODERATOR

Elisif Elvinsdotter Edward Snowden GRC-dagarna 2017.jpg

Leder konferensen på scen via intervjuer, samtal eller debatter. Hjälper kunden att strukturera innehåll så att publiken får ut mesta möjliga av ämnet. Har alltid samtal med alla föreläsare och debattörer i förväg för att nå bästa resultat.

Levererar även ett manus några dagar innan konferens så att jag tillsammans med kund kan gå igenom och se till att allt innehåll stämmer överens med målet för konferensen.

Edward Snowden på GRC-dagarna 2017

INTERVJUER

volvo cars vd håkan samuelsson elisif elvinsdotter

Längre samtal med enskilda personer. Min långa erfarenhet som journalist och programledare med erfarenhet av många olika sorters intervjuer parat med naturlig nyfikenhet skapar intressanta samtal.

KPMG – programledare för Mervetenheten, podcast med aktuella personer från näringslivet. Lyssna här.

Håkan Samuelsson, VD Volvo Cars på HUB Energy conference, 2018. Foto: Bo Lundvang,

MEDIETRÄNING

Hur reagerar och agerar ditt företag när media gräver fram missförhållanden eller ifrågasätter? Med rätt förståelse för hur media fungerar och även hur allmänheten kommer att se på det som skildras kan företaget agera rätt i tid.

Under en medieträning går vi igenom olika sätt att hantera en kris samt övar – med eller utan kamera – på att möta besvärliga frågor på ett balanserat och klokt sätt.

KONFERENSER

Marcus Wallenberg Industridagen Lkpg 2018.jpg

Vill du vässa innehåll och presentation på din konferens?

Göra det lilla extra som gör att deltagarna går hem med ett ”wow”?

Elisif Elvinsdotter och producent/redaktör Gun Molin Janson har hjälpt många kunder att nå längre med sina konferenser, allt från scenografi, bildstöd, ljud och ljus till att det viktiga innehållet verkligen går fram. Deras samlade kunskap om hur man skapar dynamik och intresse för det som händer på scen har blivit mycket uppskattat och de arbetar ofta tillsammans.

Vid behov kan de samla en större grupp där fotografer, scenografer, grafiker, ljud och ljustekniker ingår.

Marcus Wallenberg på Industridagen 2018. Foto: Lasse Hejdenberg,

DEBATTER

almedalen Elisif Elvinsdotter moderator Socialstyrelsen

Ibland behövs det lilla extra för att få fart på samtalet på scen. Debattledaren spelar stor roll när det gäller att driva på och få fram det viktigaste i en debatt. Ska fokus ligga på problemet eller på tänkbara lösningar?

Tillräckliga förberedelser är nödvändigt, utan kunskap drar debatten gärna iväg åt helt andra håll än man vill.

Seminarium åt Socialstyrelsen, foto från Almedalen 2012

NCC, Almedalsdebatter 2014-2017

“Elisif Elvinsdotter var moderator för NCC vid NCC:s huvudseminarium ”Bostäder för alla – hur ska bostadspusslet läggas?” i Almedalen 2014. Detta bostadspolitiska seminarium med ett avancerat upplägg i tre steg med presentation, politisk debatt och inspel från experter var fullsatt och fick högsta betyg av såväl besökare som NCC:are på plats.

Elisif är engagerande, kunnig, påläst, professionell, med en oerhörd förmåga att läsa av situationen, lyssna och med fast hand styra presentatörer och paneldeltagare. Hon har en förmåga att driva och lyfta debatten utan att själv ta över. Hennes mångåriga erfarenhet som programledare för direktsända debatter i TV gör att hon lugnt och säkert löser oväntade situationer, får deltagarna att växa och skapar en engagerande stämning mellan seminariedeltagare och publik.”

Anna Trane, press- och PR-chef NCC


CV i sammanfattning:

Journalist och programledare 1989-2009.
TV4 – Nyhetsmorgon, Nyheterna, När & Fjärran, Sverige Runt
SVT – Uppdrag granskning, SVT Morgon, Studio 24, Aktuellt 21, Rapport 19.30
Sveriges Radio: God morgon världen, Studio Ett.
UR – Vetenskap

2009 och framåt: Professionell moderator.